Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Bálint-napi kiselefánt a budapesti állatkertben!

2013. február 14. 14:05, CukiságBlog komment

Ma hajnalban új kis jövevény látott napvilágot a Fővárosi Állat- és Növénykertben, méghozzá egy ázsiai elefántbébi. A picit még csak a gondozók és állatorvosok láthatják, mivel az első néhány nap kritikus lehet, így a látogatóktól kis türelmet kérnek. Az Elefántházat mindaddig zárva tartják, amíg a kismama és a kicsi számára elengedhetetlen a nyugodt környezet.

3890168_c3232c631b1267c47d328f1df7c89db7_wm.jpg

A világ mintegy százötven állatkertjében tartanak ázsiai elefántokat, összesen valamivel több, mint hatszáz egyedet. A szaporulat azonban – már csak a hosszú vemhességi idő miatt is – egyáltalán nem számít gyakorinak, így nagy öröm a "csöppség" születése. Az elmúlt 12 hónapban például csak egyetlen állatkertben, a berlini Tierparkban volt elefánt szaporulat.

Az elefántszülők (Assam és Angele) szállítása annak idején óriási esemény volt Budapesten, mindketten rendőri felvezetéssel érkeztek, majd a Budapesti Tűzoltó Parancsnokság óriásdaruja segítségével kerültek a helyükre, sok kíváncsiskodó szeme láttára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása