Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Nevet keresnek a kiselefántnak

2013. február 21. 16:05, CukiságBlog komment

Ma délelőtt mutatkozott be a sajtónak az éppen egyhetes kiselefánt. Nevet még nem kapott a kicsi, a végső döntés meghozatalához az Állatkert a nyilvánosság véleményét is kikéri.

A nagyközönség a "csöppséget" jövő héten hétfőtől láthatja majd. Azonban, ha hétvégére tervezi valaki a látogatást, neki is van esélye megpillantani az elefántbébit. Pénteken, szombaton és vasárnap is ki fogják nyitni a gondozók az istálló ajtaját, azonban ha rossz az idő vagy az állatnak épp nincs kedve kijönni, akkor nem erőltetik a dolgot, így garantálni nem tudják a látogatóknak. Hétfőtől viszont 13 és 15 óra között csoportonként beengedik a közönséget az Elefántházba. Természetesen mindenki csak néhány percet tartózkodhat majd az állatházban, hogy mások is sorra kerülhessenek, a villanófény használata pedig szigorúan tilos lesz.

20130221_kiselefant.jpg

Bár rengeteg javaslat érkezett már a kiselefánt nevére, eddig még nem találták meg a megfelelőt. A névadásban az Állatkert a nyilvánosság segítségét kéri. A különféle javaslatok alapján az állatkerti munkatársakból álló zsűri hat nevet választott ki a szavazáshoz. A nevek mindegyike A-betűvel kezdődik az állatkerti névadási szokások miatt. A hat név a következő:

Asha – Indiában használatos, szanszkrit eredetű név, jelentése: „remény”;
Anita – közismert név, amely azonban Indiában is használatos, jelentése: „báj”;
Angyal – a név az anyaállat, Angele nevére utal;
Amelie – népszerű francia név, amely az anyaállat francia születésére utal;
Aishwarya – Aiswarya Rai híres indiai színésznő miatt az egyik legnépszerűbb női név Indiában;
Aurora – a hajnalt jelentő név a kiselefánt hajnali születésére utal.

ITT tudtok szavazni, a szavazás végeredménye pedig hétfő délután kerül fel az állatkert honlapjára.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása