Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Otthonra elég a csokinyuszi!

2013. március 12. 13:37, CukiságBlog komment

Közeleg a húsvét, így ilyenkor megsokszorozódik a kiskacsák, kiscsibék és nyuszik vétele a kisállatboltokban, tenyésztőknél. Ez több évtizedes hagyomány, hogy élő állattal lepik meg a szülők a gyerekeket, azonban ezekre a kis állatokra sokan csak ideiglenes házikedvencként tekintenek. Mikor a gyerek megunja, vagy eltelnek az ünnepek, a "gazdák" megszabadulnak tőlük.

nyuszi9.jpg

Sokáig a Fővárosi Állatkert befogadta a megunt, utcára dobott kedvenceket, azonban már jó pár éve nem élhetnek ezzel a lehetőséggel azok, akik ilyen felelőtlen döntést hoznak. Tavaly is hangsúlyozta az állatkert, hogy aki élő nyuszis élménnyel szeretné megismertetni gyerkőcét, vegye igénybe az ilyenkor kialakításra kerülő nyuszisimogatót az állatkert falain belül.

kiskacsa.bmp

Előfordul olyan is, hogy nyuszi helyett kiscsibét vagy kiskacsát raknak a húsvéti kosárra, azonban ilyenkor mindenki gondoljon bele, hogy ő egy újszülött kis lény, pár napos csak, így a kifejlett állatokhoz képest még kevésbé ellenállóbbak.

Egyszóval ne legyünk önzők, gondoljunk az ő sorsukra is! Ha nem tudunk róluk felelősségteljesen gondoskodni a jövőben, ne vásároljunk élő állatot húsvétra!

húsvét nyuszi kiscsibe kiskacsa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása