Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Kistigrisek születtek Nyíregyházán

2013. május 16. 10:37, CukiságBlog komment

A Nyíregyházi Állatparkba látogatók egy különleges élménnyel lehetnek gazdagabbak, ugyanis közvetlen közelről lehetnek szemtanúi a pár napos tigriskölykök cseperedésének. A gondozók számítottak a kicsik érkezésére, egy külön, a vendégek elől elzárt boxot is létrehoztak az anyukának, ahol zavartalanul hozhatta volna világra kicsinyeit. Pamír, az anyuka, azonban úgy döntött, hogy a kifutón, a látogatók szeme láttára ad életet három kölykének.

1_25.jpgFotó: Soós Noémi

Ez azért is jó hír a látogatóknak, mert a kölyköket általában 6-8 hetes korukban szokták először megmutatni a nagyközönségnek, most azonban már pár naposan is láthatjuk őket. Jelenleg körülbelül fél kilogramm a súlyuk az újszülötteknek, anyatejjel táplálkoznak, fokozatosan fognak átszokni a húsból álló takarmányra.

Az esemény másik érdekessége, hogy bár a tigrishímekre általában nem jellemző az atyai gondoskodás - hiszen a párosodás után elhagyják a nőstényeket - az itt élő 5 éves tigris papa Boris, közös kifutóban él a családdal és védelmezi őket.

A szibériai tigrisek fokozottan védett állatok, jelenleg mintegy 400 példány él már csak szabadon. Megritkulásának oka a rájuk és fő táplálék állataira- a szarvasokra, vaddisznókra- irányuló orvvadászat, valamint a természetes élőhelyeinek pusztulása.

2_5.pngFotó: Balázs Attila

3_3.pngFotó: Balázs Attila

4_3.pngFotó: Balázs Attila

5_2.pngFotó: Balázs Attila

kölyök született szibériai tigris Nyíregyházi Állatpark

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása