Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Extra cuki: ormányosmedve kölykök születtek

2013. június 26. 14:02, CukiságBlog komment

Nincs olyan hét mikor nem tudunk beszámolni egy-egy cuki állat születéséről a hazai állatkertekben. Íme az egyik legújabb apróság, ormányosmedve kölykök születtek a Fővárosi Állatkertben.

1_15.jpg

A kölykök most körülbelül 3 hetesek, egyiküket anyjuk neveli, másikukat pedig a gondozók. Ennek egyszerű oka van, az óvatosság miatt döntöttek így a gondozók, és vették szárnyaik alá az egyik picit. Ugyanis Júlia, az anyuka, már 15 esztendős, így fennállt a veszélye annak, hogy nem fogja tudni mind a két jövevényt rendben felnevelni. A másik ok pedig, hogy az "Állatok akcióban" című népszerű etológiai állatbemutató utánpótlásáról is igyekeztek gondoskodni a dolgozók, így az ő általuk nevelt ormányos a jövőben az állatbemutatókon lesz látható. 

A szülőktől különválasztott kicsiről már lehet tudni, hogy hím, a másikról viszont még nem sikerült megállapítani, hogy kisfiú vagy kislány, ugyanis anyja nagyon védi. A szülők egyébként érdekes párt alkotnak, ezért is volt nagy meglepetés a kölykök érkezése. Az anyuka olyan idős már, hogy biológiai különlegességnek számít, hogy utódokat sikerült a világra hoznia, az apa pedig még csak 4 éves, azaz az utóbbi fél évben vált ivaréretté.

4_4.jpg

3_8.jpg

2_12.jpg

A képek az Állatkert Facebook oldaláról vannak.

kölyök született ormányosmedve Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása