Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Kutyameleg van? Irány a kutyastrand!

2013. július 09. 11:48, CukiságBlog komment

És igen, most már szó szerint is vehetjük a címben szereplő "kutyameleg" kifejezést, hiszen már négylábú kedvenceinknek is van hely a strandolásra, így lehűthetik magukat a nagy melegben. 

1_20.jpg

Biztosan sok gazda igyekszik kutyáját a nagy nyári melegben vízpartra vinni, hogy egy kicsit ő is pancsolhasson, lehűthesse magát. Igaz, ott a kerti slag is, de sok kutyus fél tőle, és hát mégse hasonlítható össze a lelocsolt ázott kutya képe a vízben ugráló, játszadozó pajtással. Azonban ez nem túl egyszerű feladat, hogy egy erre alkalmas helyet találjunk, ahol nem utálnak ki minket a fürdőzők és nem zavarnak el a horgászok. 

Ezt a helyzetet ismerte fel Vajdáné Nemes Nagy Panka, a Szegedi Kutya Klub iskolavezetője is, mikor kutyájának fürdőzési lehetőséget keresett, ám a Tiszán elég kevés erre alkalmas hely van. Neki köszönhető, hogy létrejött kishazánk első kutyastrandja Szegeden, egy szép nagy telken, amihez egy közel 5.000 négyzetméteres tó is tartozik. Tavaly nyáron nyitotta meg kapuit és mostanra szinte állandóan tele van a strand, miközben a négylábúak fürdőznek, addig a család akár piknikezhet is. 

Természetesen mint minden strandon itt is van házirend, amit kutyáknak és gazdáknak egyaránt be kell tartani:

  • A strandra való belépés feltétele, hogy a kutya veszettség ellen érvényes védőoltással rendelkezzen és ezt a gazdi az oltási könyv felmutatásával igazolni tudja. Oltási könyv nélkül nem mehet be kutya.
  • A strandot mindenki csak saját felelősségére használhatja.
  • A strand kizárólag kutyák fürdetésére használható, emberi fürdőzésre nem.
  • Beteg vagy sérült kutyák számára a strand nem használható.
  • Tüzelő szuka kutya a strandra nem hozható.
  • A strand területén a kutyák és gazdák épségéért mindenki maga felel. Nem megfelelően szocializált, más kutyára vagy emberre veszélyes kutyának a strand nem használható.
  • A strand tisztaságának megőrzése miatt a kutyagumit mindenki takarítsa el a kutyája után.
  • Egy gazdával egyszerre maximum 3 kutya mehet a standra.

További infók, árak, megközelítés ITT található. Pancsolásra fel!

3_13.jpg

kutya szeged meleg strand kutyastrand

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása