Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A zsiráfbébi első napja

2014. március 03. 11:08, CukiságBlog komment

A Veszprémi állatkert egy új lakóval büszkélkedhet vasárnap hajnal óta, ugyanis megszületett az első zsiráfbébi az állatkert falai között.

Tawonga, az anyuka tavaly már vemhesen érkezett Dél-Franciaországból a nemzetközi fajmegmentő program keretében. A kiépített kamerarendszernek köszönhetően az állatkert orvosa, Dr Szekér Pál időben észlelte az ellés megindulását, így gyorsan az anya segítségére tudtak sietni. Nem volt egyszerű folyamat, ugyanis a szokatlanul nagy borjú válla a szülőcsatornában megakadt, ezért több mint két órás megfeszített munkával sikerült az újszülöttet világra segíteni. Talán a hosszadalmas szülés miatt, anyja még nem fogadta el kicsinyét, így mesterséges táplálásra szorul, amit a gondozók végeznek. A zsiráfborjak mesterséges felnevelése nagyon összetett, ezért a következő 3-4 hét kritikus időszak lesz az újszülött számára. 

A zsiráfbébi látogatási időben megtekinthető az Afrika házban, de a lelkes gondozók folyamatosan teszik közzé róla a cukibbnál cukibb képeket. Így, ha nincs idő őt élőben megnézni, figyeljétek az állatkert facebook oldalát

újszülött veszprém állatkert bébi zsiráf született tawonga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása