Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A macskák paradicsoma

2014. március 14. 11:51, CukiságBlog komment

0_23.jpg

Mai posztunkban 8 tökéletes helyet mutatunk be a világban, ami a macskák számára igazi kánaán. A buzzfeed hozta le a minap az összeállítást, remekül bemutatva, hol igazán jó cicának lenni.

1. A macska hajó, Amsterdam

1_23.png

Ez egy igazi úszó macska szentély. Egy menedékhely a városban kóborló macskák számára, ide mindig betérhetnek melegedni, vagy enni egy jót. Már 1966 óta létezik, a gazdátlan cicusok nagy örömére.

2. Macska kávézó, Japán

2_22.png

Japánban sok lakos nem engedheti meg magának, hogy háziállatot tartson, vagy anyagi vagy lakhelyi okok miatt. Annak érdekében, hogy ők is időt tudjanak tölteni kedvenceikkel, macska kávéházak nyíltak, ahol sok sok nyávogó pajtás dörgölődzik a lábukhoz, lehet velük játszani és nem húzódnak el a kényeztetés elől sem. Az elmúlt tíz évben már mintegy 150 ilyen típusú kávézó nyílt a szigeten. 

3. Kuching, a macskák városa, Borneo

3_18.png

Kuching városa Borneo szigetén található, a macskák szerelmeseinek a mennyországa, éppen ezért sokan csak a macskák városának hívják. Hatalmas cicákat ábrázoló szobrok az utcán, rengeteg ajándéktárgy a doromboló pajtásokról, és sok kóbor macska, akikre a legnagyobb tisztelettel néznek. 

4. A macskák szigete, Tashirojima, Japan

4_19.png

A szigeten több a macska, mint az ember, igazi paradicsom ez nekik. Szabadon járhatnak, kelhetnek, máshol kóbor állatoknak hívnák őket, de itt gondoskodnak róluk, jól tápláltak és egészségesek. És, hogy a nyugalmukkal is minden rendben legyen, betiltották a kutya tartást, így nem kergeti őket senki fel a fára. 

5. "Avarage Joe", a macska show, Washington

5_18.png

Az amerikaiakhoz híven, ez egy vicces esemény, ahol több tucat macska verseng a mókásabbnál mókásabb címekért, mint például a "legimpozánsabb fül szőrrel rendelkező" és a "leghangosabban doromboló" négylábú.

6. A Hemingway macskák, Florida

6_13.png

A Hemingway Otthon és Múzeum egyfajta menedékként működik. A menhelyen jelenleg kb. hatvan macska él, szabadon, paradicsomi körülmények között, és folyamatos a gondoskodás, etetés, orvosi ellátás számukra. A cicák fele különleges kórral él, ez a polidaktilia, ami arról ismerhető fel, hogy a cica nem 18 (mint általában, mellsőkön 5-5, hátsókon 4-4) lábujjal, hanem extra lábujakkal rendelkezik. A Hemingwaynél élő tappancsosoknál sűrűn előfordult a hatodik lábujj. Mivel ez nem zavaró az ő életükben, ezért törekszenek ma is arra, hogy ez a vérvonal megmaradjon. Ők a Hemingway-cicák.

7. A belgiumi macska fesztivál

7_10.png

Belgiumban minden harmadik évben az emberek macska jelmezt öltenek, és utcára vonulnak. Hatalmas szobrok, táncoló gyerekek, macska alakú élelmiszerek, és minden ami a doromboló kedvenceinkhez köthető, itt megtalálható.

8. Le Café des Chats, Párizs

8_10.png

Párizsban szeptemberben nyílt meg az első macska kávézó. Amíg Japánban a macskákkal eltöltött időért kell fizetni, itt a tulajdonos úgy döntött, hogy a fő hangsúly a kávé kínálaton és az ételeken van, a macskák csak mintegy bónuszként vannak jelen. Minden jelenlévő cicus egy állatmenhelyről mentett példány. 

cica macska paradicsom kényeztetés kánaán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása