Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A cukiság győzelme a csökkentett cukortartalom felett

2007. január 28. 12:22, nak komment

Arcpirító! Az argentin Coca-Cola 2006-os Light kampányához gátlástalanul lenyúlta a rathergood-os Joel Veitch egyik 2005-ös animációjának nemcsak a hangját, de a képi világát is.

Veitch 7 Second Of Love poénzenekarának Ninja című számában egy nindzsának öltözött kismacska a főszereplő, a ska/sunshine-reagge dal szövege pedig kábé ez: "Úgy fogok ugrálni, mint egy nindzsa, mer' a nindzsák mind így tesznek". Az animációban ennek megfelelően mindenki ugrál, elég jellegzetes módon.

Az argentin Coca-Cola alá dolgozó reklámügynökségnek vélhetőleg tetszett nagyon a kis flash-remekmű, mert szó nélkül lekopizták a stílt és az animációs technikát, de hogy ne legyen a reklámszpottal sok meló, még ahhoz se vették a fáradtságot, hogy saját zenét szerezzenek alá. Biztos úgy gondolták, a világ másik felén azt lehet csinálni, amit akarnak, épp csak azzal nem számoltak, hogy a netes közösségek szemfülesebbek, mint a multik rabszolgái. A lebuktatott reklámszpot már nem elérhető a weben, de Rob Manuel jóvoltából egy lényegretörő videóban még elemezhető a kokás kreatívok munkamódszere.

A "kis Veitch" - akinek munkásságáról érintőlegesen már megemlékeztünk - és a multinacionális cégóriás küzdelméről a nagy médiákok is beszámoltak, a BBC január 23-i híre szerint végül rendeződött is a szerzői jogi vita: a CC meg nem nevezett összeg fejében rábírta Veitch-t, hogy egyezzenek meg peren kívül.

videó cica macska cukiszájt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása