Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Puszizkodnak, de kik? A társas prérikutyák

2007. február 25. 09:46, mvmv komment

A fotó készítője, Károly sem tudja pontosan, hogy az alábbi fotón kiket látunk aktívan puszizkodni. Szerinte valamilyen fajta futóegerekről van szó. Annyi biztos, hogy a Budapesti Állatkert lakói, a legviccesebb kéz- és lábtartás tulajdonosai, és eléggé szeretik egymást.
UPDATE: földikutyák, legkevésbé sem futóegerek.

UPDATE 2: "Ezek a helyes jószágok társas prérikutya (Cynomys ludovicianus) néven futnak. A nevük azonban csak részben találó, mert bár valóban Észak-Amerika füves területeit, a prériket lakják (és nem ám holmi pampákat, szavannákat vagy sztyeppéket), ám a kutyákhoz nincs túl sok közük: valójában a mókusokkal állnak rokonságban. Egyébként nagy kolóniákban élnek, amelyek vezérét "polgármestereknek" szokás nevezni. Helyhatósági rendszerük mellett azonban abban is kitűnnek más cuki állatkák közül, hogy járataik szellőztetésére aerodinamikai "légkondit" építenek ki." (via Hanga Zoltán, Budapesti Állatkert)

fotó állatkert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása