Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Cukispotting: Moncsicsi-konjunktúra a Pecsa bolhapiacon

2007. március 13. 11:21, mvmv komment

Vadjutka a Pecsában járt, cukikat keresett, riportot írt. Cukitörténelem képekben, itt.

’A régi cukikkal már senki sem törődik’ felkiáltással vetettük bele magunkat vasárnap a Pecsa bolhapiacának forgatagában, hogy felkutassuk: mi történt iskoláskorunk, vagy szüleink, avagy szüleink szüleinek édi-bédi, cuki-muki tárgyaival.

Elsőnek egy, a tudományos-fantasztikus ponyvairodalom közepén árválkodó – feltehetően unatkozó - moncsicsibe botlunk. Kikiáltási áron 500 forintos, de 400-ért is elvihető „babaarcú majmocskát” az eladó szerint sokszor kell kihozni, ahhoz, hogy el is vigyék. Ezen némileg csodálkozunk, hiszen mint a piacmustrán később kiderült, egész moncsicsi-konjuktúra tapasztalható, legalábbis a kínálati oldalon. Az eladónak valószínűleg azért vannak gondjai, mert e fád színű baba abból a fajtából származik, ami a kevésbé menők közé számított általános iskolában.

A következő árusoknál találkozunk egy lila, horgolt dresszbe öltöztetett plüss-koalával (200 forint, alkudni nem lehet), mely a szöuli olimpia idején valószínűleg még csillogó szőrrel nézett a világba, valamint elhaladunk egy kicsit rémisztő jobb napjaiban kacsintósnak hívott baba mellett. ’Valaha, valakinek cuki volt’ gondoljuk.

Utunk következő állomása az üvegtárgyak közé helyezett fújós pandamackó; az nem derült ki, hogy mit fúj. A rozsdafoltokkal ékesített bambusz-zabáló igazán szívfacsaró képet mutat. ’A hetvenes években úgy kellett ezzel játszani, hogy beöntöttél a vödrébe valamit, és a mackó felszívta és kifújta’ magyarázta az egyik eladó, aki 5000 forintra taksálta az elesettségében cuki mackó értékét. Kikerekedett szemünk láttán a másik eladó megsúgta: háromezerér’ is elvihetjük.

A Pecsa szabadtéri színpadára mászva találkozunk feltehetően az ’öreg medve, nem vén medve’ filozófia alapján Penthouse magazinok közé helyezett, ütött-kopott mackóval. ’Annyi idős mint én, de már az unokáimnak sem kell’ mondja a mackóra – és talán az elhelyezés filozófiájára utalva - a hatvan körüli eladó. A számkivetett, ám derűsnek tűnő valamikori kedvenc, amit tulajdonosa 3000 forintra tart - akciózni is tud: ha sokáig nyüstöli az ember, akkor brummogásra emlékeztető hangot hallat.

A tömegtől kicsit lefáradva keressük a kijáratot, eközben pedig észrevesszük: Hello Kitty már itt is felütötte mongoloid-méretű fejét, majd kifele még gyorsan megérdeklődjük, hogy mennyibe kerül a nyomipicipónik közé telepített népes moncsicsi-család nyúl formájú tagja: 1000 forintért elvihetjük, de a pici, lapocka-nyomásra ölelős majmocska csak 500-ba kerül.

wj

lelet cukijáték

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása