Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Layla már 200 kg

2007. május 08. 16:07, mvmv komment

Layla, a Fővárosi Állat- és Növénykert cseperedő orrszarvúja kedd reggelre érte el a 200 kg-os testtömeget. A világ első mesterséges termékenyítés után egészségesen született orrszarvúja 58 kg volt születésekor, január 23-án. Mivel a kicsit a gondozóknak kell nevelniük, naponta meg is mérik, mennyit gyarapodott az állat súlya. Az orrszarvú méréséhez használt különleges mérleg, március 10-én mutatott először 100 kg-ot, az azóta eltelt csaknem két hónap során pedig Layla megduplázta ezt a testtömeget.

A most már termetes orrszarvú bébi nemcsak szépen fejlődik, hanem igen virgonc is. Sőt, most már olyan erős, hogy az egyik nehéz tolóajtót fejének egyetlen lendítésével képes félretolni, így egy alkalommal előfordult, hogy önhatalmúlag ment be a kifutóról a belső férőhelyre. Az állatgondozók most arra törekednek, hogy Layla hozzászokjon a felnőtt orrszarvúak jelenlétéhez, illetve a felnőttek is megszokják az ő közelségét. Összeengedni azonban egy jó darabig még nem fogják a szülőkkel, csak akkor, ha a kicsi méretei már összevethetők lesznek a kifejlett állatokéval.

fotó hír állatkert orrszarvú

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása