Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Három leopárdkölyök született az Állatkertben

2007. augusztus 14. 15:05, mvmv komment

Hármasikrek születtek a ritka perzsa leopárdoknál. A veszélyeztetett nagymacskák megmentését célzó tenyészprogramhoz négy évvel ezelőtt csatlakozott a Fővárosi Állat- és Növénykert. 2005-ben már volt szaporulat, ám akkor csak egyetlen kölyök született. A mostani hármasikrek születése alkalmából az Állatkert december 31-ig díjmentes belépést biztosít az együtt érkező hármasikreknek.

 

Kattintson további párducokért

 

Augusztus 14-től láthatja a nagyközönség a június 19-én született kölyköket, akik eddig a közönség szeme elől elrejtve éltek. A perzsa leopárd (Panthera pardus saxicolor) a leopárdok – vagy más néven párducok – legnagyobbra növő alfaja. Nemcsak Iránban, hanem Irak, Afganisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán, valamint Örményország területén is őshonos. Élőhelyén veszélyeztetett állatnak számít, vadon élő állományát kevesebb, mint kétezer egyedre becsülik. Éppen ezért a perzsa leopárd az első függelékben szerepel a védett és veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény listáján. A világ állatkertjei közül harminchétben mutatnak be perzsa leopárdokat, összesen 74 egyedet.

fotó állatkert kölyök leopárd párduc

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása