Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Elefánt született Nyíregyházán

2007. szeptember 04. 16:50, mvmv komment

Nézzen elefántbébit!

 

Először született afrikai elefánt Magyarországon, a bébi a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn lévő Állatparkban jött világra - közölte a szabolcsi intézmény sajtóreferense kedden az MTI-vel. A kis elefántbika és anyja az első vizsgálatok szerint jól van, bár egyelőre csak távolról tudták szemrevételezni állapotukat a szakemberek. A nyíregyházi állatkert munkatársa az Indexnek elmondta, szeptember 4-én, 13.24 perckor 179 kilogrammal, komplikáció mentesen született a borjú. A szülés alig fél óra alatt lezajlott.

A 17 éves elefánttehén, Yoki, 23 hónapnyi vemhesség után hozta világra a kicsit, és az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli. A kis bika születése után 3 órával már lábra állt, és anyatejet eszik. Nyíregyházán a most született apróság nem marad játszótárs nélkül, testvére, Jonatán négyéves.

Yoki házát befűtötték, hogy a hűvösebbre fordult időjárásban meg ne fázzon, valamint a legtáplálóbb étrendet állították össze neki. A tavaly Izraelből érkezett elefánttehén, Yoki valószínűleg a közel-keleti ország állatkertjében lett vemhes. A most született elefántbébinek, amelyet egyelőre még nem láthatnak az állatkert látogatói, valószínűleg a Laci nevet adják, vagyis a tisztelet jeléül a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Állatpark igazgatójáról, Gajdos Lászlóról nevezik el.

fotó hír állatkert kölyök elefánt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása