Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Így néz egy igazi magyar kutya

2007. november 07. 13:31, mvmv komment

Fuchur, a szerencsesárkány-kölyökkomondor benéz a cukiságba, írja Viki + Miki.



A komondor kifejezés egyébként, mint magyar pásztorkutyafajtát jelölõ leírt nyelvemlék, elõször 1544-ben Kákonyi Péter Astiagis király történetében fordul elõ.
"Pásztor nézi vele, gyermeket szoptatja
Egy fias komondor és körül forogja"

Az 1600-as évek nyelvemlékei alapján nemcsak a komondor neve, de foglalkozása is kirajzolódik. 1673-ban írja Comenius Ámos: "Komondoroc oerzic a csordát." Más a szöges örves komondorról beszél. Pethe Ferenc Természethistória és mesterségtudomány c. könyvében pedig a kutyák között egyenesen "Vezérnek" teszi meg, amely nevet megjelenésével érdemli ki, fogalmaz (más, a komondorral kapcsolatos érdekességekről is) a Kutya újság cikke.

fotó kutya kölyök

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása