Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A világ legkevésbé fázós macija

2007. november 30. 07:34, robina komment


A jegesmedve latin neve Ursus Maritimus. Az  Északi-sarkon él, és egész életében a jégen vándorol, kitűnő halász és vadász.
(Persze a képek látható macinak nincsen ilyen teendője, hiszen a Budapesti Állatkertben él.)

Azonban elszaladni előle nem nagyon lehet, hiszen 40 km/h  sebességet is képes produkálni. Bár fél kilósan születik, de felnőttkorára a fél tonnát is eléri. A jegesmedvék veszélyeztettségi státusza sebezhető. Az elmúlt évtizedek folyamatos irtása utána egy újabb veszély fenyegeti őket: a globális felmelegedés. További információk itt, illetve a WWF oldalán.

És aki nem félt lefényképezni.

fotó állatkert jegesmedve

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása