Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Féreggel kívánunk nagyon boldog karácsonyt!

2007. december 24. 07:09, mvmv komment

Karácsonyfaféregnek a Serpulidae családba tartozó Spirobranchus giganteus és Spirobranchus corniculatus fajokat nevezzük, abból a leleményes okból kifolyólag, hogy karácsonyfa alakúak.

A változatos színekben pompázó csőférgek meszes vázat építenek maguknak, amibe veszély esetén vissza tudnak húzódni. Az Akvárium Magazin leírása szerint a karácsonyfaférgek más korallokra tapadnak, amelyek lassan benövik őket. Látható részük egy, vagy két spirális alakú koronából áll, amelyek mérete maximum három-négy centiméter. Ez a testrészük lélegzik és táplálkozik. A spirálisan feltekeredő szálakat nyálkás réteg borítja, amin a planktonok fennakadnak, így a szálak könnyedén a szájnyílás felé továbbítják őket. A faj az emberre veszélytelen.

A karácsonyfaféregből van hím és nőstény példány is, ivarosan szaporodik, mégpedig így: a hím a spermáját a vízáramba engedi, és amint ezt a nőstény megérzi, ő is kiengedi petéit. Az embriók néhány nap alatt planktonikus életet élő lárvákká fejlődnek.

A Cukiság blog szerzői nagyon boldog karácsonyt/hanukát/szilvesztert/új évet kívánnak minden olvasónak!

ünnep szolgközl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása