Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Idén nem fogadja be a nyuszikat az Állatkert!

2008. március 21. 14:20, ge komment

Az Állatkert ezzel a lépéssel szeretne végetvetni egy felelőtlen szokásnak. Az utóbbi években ugyanis rengeteg nyuszit vásároltak meg azzal, hogy pár nap után úgyis leadhatják az állatkertben. Ez nem megoldás! Aki nem tud felelősségteljesen gondoskodni a húsvétra vásárolt nyuszikkal, az a nyúl-élményért inkább válassza az egész évben látogatható állatsimogatót.



"A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarországon az elsők között hívta fel a figyelmet az "idényszerű házikedvencként" megvásárolt húsvéti nyulakkal kapcsolatos állatvédelmi problémákra.

Ahogy több mint egy évtizede minden évben, az idén is azt javasolja a húsvéti nyúlvásárláson gondolkodó embereknek, fontolják meg, tudnak-e tartósan, a jó gazda gondosságával eljárni a nyúltartás során (ez nemcsak belátás kérdése, hanem az állatvédelmi törvényben rögzített jogszabályi előírás is)! Azok számára, akik végül nem vásárolnak nyulat, az Állatkert nyuszisimogatóval és jelképes örökbe fogadással teremt lehetőséget arra, hogy ne maradjanak ki a "nyuszi-élményből".

Ahogyan az intézmény tavaly már bejelentette, az idei évtől nem fogad be nyulakat a húsvéti ünnepek után. A probléma ismertté válása nyomán ugyanis az utóbbi egy-két évben már nem azok éltek ezzel a lehetőséggel elsősorban, akiknek eredetileg szólt. Ehelyett az utóbbi időben inkább azok hoztak be nyulakat, akik eleve nem törődtek a felelősség kérdésével, hanem kifejezetten arra számítottak, hogy a nyulakat úgyis "leadják" az Állatkertben. A nyulak befogadásának gyakorlata tehát a továbbiakban inkább az állattartással kapcsolatos felelősség megkerülésével járó magatartást erősítené."

nyúl állatkert szolgközl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása