Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Homár tervez, gyermek végez - Végül pékáruról nevezték el a Homár kutyáját

2008. március 26. 11:37, ge komment

"Először is leborulok a kommentelők kedvessége előtt: a Homáron és a Cukiságon közzétett felhívásomra, miszerint nevet keresek a család új szálkás leánytacskójának, több mint 520 hozzászólás érkezett, ami ennél jóval több nevet takar, hiszen volt, aki tucatnyit küldött. Rohadt jó nevek érkeztek, bátran mondhatom, jól meg is nehezítették a dolgomat."

 


"Érdekes volt figyelni, milyen irányba mozgatta meg az öregúrarcú kisleány a közönséget. Később analizálandó okokból elsöprő többségbe kerültek az élelmiszernevek. Zöldségek, gyümölcsök, húskészítmények, fűszerek, mindegy volt, csak ehető legyen. Olyanok mentek - a teljesség igénye nélkül - mint Prézli, Pogácsa, Müzli, Mustár, Muffin, Túró, Süti, Ecet, Mazsola, Dió, Torma, Mokka, Kókusz, Galuska, Ribizli, Fröccs, Csülök, Vackor, Szotyi, Bodza, Naspolya, Morzsa, Szafaládé, Drazsé, Áfonya, Töpörtyű, Pörkölt, Bab, Répa, Krumpli, Rösti, Sercli, Kapor, Virsli, illetve Karaj.
Markáns iskolának bizonyult az "adjunk félelmetes/gonosz nevet a bűbájos kicsikének!"-mozgalom, olyan jelöltekkel, mint Cupák, Predátor, Rákosi elvtársnő, Gyurcsány Ferenc, Kaki, Sátán, Gyilkos, Tribuszerné, Lendvai Ildikó, Vandál, Kalóz, Viking, Szenvedj, Véder, Gollam, Fidel és Herpesz.
Sokaknak valamiért köznapi tárgyak jutottak eszükbe a koravén pofájú apróságról, olyanok, hogy Szappan, Sámli, Dömper, Zokni, Cerka, Metró, Kábel, Teflon és Kupak.
Mások a számítógép részeire asszociáltak az elszánt papucspusztítóról, így került szóba Pendrájv, Flopi, Vincsi, Wifi és Torrent.
Voltak persze, akik a Homár nevével akarták volna összecsengetni szegény kotorékebét, úgymint Homári, Homár Hümér, Homár Laci, Homi, Homárosz és társai.
Az emberkeresztnevek közül tarolt a Lujza, sokan a klasszikus Takarodj!, Kutya, Morzsi szentháromságban hisznek, játszott még Nózi.

 

No meg rengeteg jobbnál jobb név, de mindet ugye mégsem sorolhatom föl. Nem is lenne értelme, a vége ugyanis természetesen az lett, hogy egy héten át dobáltam fölfelé az általatok ajánlott, illetve saját kútfőből bányászott nevek tucatjait, aztán a gyerekek egyszer csak mondták, hogy a kedvenc ételük a korpás kifli, úgyhogy a kutya legyen Korpás Kifli. Annyit sikerült elérnem, hogy lehet Kiflinek is becézni. vagyis nyertek az élelmiszerek. Ha nem Kifli lett volna, akkor amúgy Fürge lett volna, szintén a gyerekek miatt.

Hát ez van, azért mégegyszer köszönöm, az első díjat így nem tudom kiadni, viszont cserébe csináltatunk kiflis pólót és azok között, akik beírtak neveket, kisorosolunk mondjuk tizet. Amint megvan a dizájn, természetesen beposztolom."

kutya szerkállat szolgközl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása