Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Szombaton rovarnap a Fővárosi Állatkertben!

2008. július 17. 16:31, ge komment

 
A magunk részéről Szombaton kézenfogjuk Boteket és kimegyünk csótányt simogatni a Fővárosi Állatkert rovarnapjára. A közlemény szerint lesz még skorpiókkal és madárpókokkal haverkodás, méhészeti bemutató és mézkóstoló, a Lepkekertnél pedig ismeretterjesztő játékokkal várják az érdeklődőket. Akik játszani szeretnének, több állomásból álló családi vetélkedőn vehetnek részt, amelynek induló állomását a Főkapunál alakítják ki. A Parasztudvarnál kézműves foglalkozással várják a gyermekeket, a Barlangteremben pedig rovarokról szóló ismeretterjesztő filmeket vetítenek. A programok reggel 9-től 16 óráig tartanak, a természetfilmek vetítésére 10 és 16 óra között kerül sor.


Bogár? Rovar? Ízeltlábú?

Jóllehet a „bogár”, a „rovar” és az „ízeltlábú” kifejezéseket sokan összekeverik, valójában eltérő tartalmú fogalmakról van szó. Az ízeltlábúak törzse az állatvilág egyik nagy csoportja, amely – egyebek mellett – magában foglalja a rovarok, a pókok és skorpiók, valamint a különféle rákok csoportjait is. A rovarokon belül számos rend ismeretes, ilyen például a lepkék, a csótányok, a bogarak, vagy a legyeket is magába foglaló kétszárnyúak rendje. Ebből tehát az következik, hogy a csótányok nem bogarak, a pókok pedig nem rovarok.

hír állatkert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása