Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Törpevidra az 50. bébi az 50 éves Veszprémi Állatkertben

2008. december 10. 07:22, mvmv komment

"Az idén 50 éves Veszprémi Állatkertben 50 állatbébi volt a születésnapi terv. Ez sikerült is, hiszen augusztusban ötvenedik kis állatként 5 ázsiai törpevidra látta meg a napvilágot. Ez ritka ezeknél az állatoknál, mert általában 2-3 kölyköt nevelnek a párok. Az egyik kisvidra segítségre szorult, mivel a testvérei életrevalóbbak voltak és a táplálékukként fogyasztott anyatejből neki már csak igen kevés jutott. A biztonság kedvéért egyik munkatársunk vette magához az ifjú vidraleányt, aki a Bogyó nevet kapta. A kicsi a kézzel nevelésnek köszönhetően szépen fejlődött, az első időkben 4 óránként evett, tápláléka bio kecsketejből és görénytápból állt. Már az úszás tudományával is elkezdett megismerkedni gondozója segítségével. Mostanra sikeresen megbarátkozott a szilárd táplálékkal, így elérkezett az idő, hogy újra csatlakozzon családjához. A visszaszoktatás néhány napot vett csak igénybe és probléma nélkül lezajlott, hiszen az ázsiai törpevidrák igen családcentrikus állatok. Így a hét fős vidracsalád újra együtt lehet" - fogalmaz a Veszprémi Állatkert közleménye.

fotó hír állatkert kölyök eszik vidra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása