Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Új cukiságbelépő: A hiéna

2009. február 15. 13:28, robina komment

A hiénákról legtöbbünknek valami kellemetlen, homályos benyomása van. Talán mert lejtős hátával, csámpás járásával olyan kis szerencsétlennek tűnik. A hiéna azonban afrika egyik legjelentősebb és legokosabb ragadozó állata. A testsúlya elérheti az 50-90 kg-ot is, élettartama kb. negyven év.

Kifejezetten eszes állat, különböző cselekkel még az orrszarvút, gepárdot, leopárot, sőt, az oroszlánt is megeszi vacsorára. Rossz híre részben kellemetlen szagának, részben furcsa, vihogó ugatásának köszönhető. Nagy csoportokban, úgynevezett klánokban vadásznak, és a nőstények jóval nagyobbak a hímeknél.

 

A hiénákról még sosem írtunk, de most új belépőként részünkről kiakadt a cukiságfaktor. Még több hiéna itt.

hiéna

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása