Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Segítsen átmenni a békáknak az úton!

2009. március 18. 08:00, robina komment

Miért megy át a csirke az úton? - kezdődik a régi vicc. Azonban ezúttal komolyan segítséget várnak Farmoson a természetvédők, hogy a tavaszi melegre felébredt ásóbékák biztonságban átjussanak a 311-es főúton.

Mivel segítség nélkül szinte minden állat elpusztulna a forgalmas úton, az előző évek gyakorlatához hűen mentőakciót szervez a Tápió Természetvédelmi Egyesület. Németh András programvezető elmondta, hogy idén már huszonhétezer békát mentettek meg, de még sokan "várnak" a sorukra. A szervezet várja azok jelentkezését, akik szívesen segítenének a békáknak. A feladat pusztán annyi, hogy a terelőkerítés mentén leásott vödrökbe esett békákat kell átvinni a túloldalra.

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges az info@janegoodall.hu emailcímen vagy a Tapiovidek.hu internetes oldalon. Telefonon a 0630-736-82-90-es telefonszámon lehet érdeklődni. 

A kétéltűek fennmaradása világszinten veszélyben van. Magyarországon minden béka, varangy, gőte vagy szalamandra faj védett. A kétéltűek eltűnése sokszor élőhelyük szennyezettségét jelzi, így környezettudatos magatartással ezek fennmaradásához segíthetik az emberek.

hír béka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása