Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Erdőbe kerültek a megmentett sünök

2009. március 25. 11:48, robina komment

Elkísértük a Budapesti Állatkert csapatát a Börzsönybe, ahol harminc sün hazatérésének lehettünk tanúi.

Kevesen tudják, hogy a Budapesti Állatkert mentési feladatokat is ellát. Ilyen például az is, amikor a látogatók által behozott legyenült sünöket (amelyek gyakran még kölyökkorban vannak) egy télen át táplálják és gondozzák egy erre elkülönített helyen, míg tavasz nem lesz. Ilyenkor az Állatkert munkatársai a sünöket erre kialakított, szénával kibélelt dobozokba helyezik, majd autóba pattannak, és meg sem állnak a Börzsönyig. Itt szépen könnyes búcsút vesznek az állatkáktól, majd a természetre bízzák őket. Ők pedig boldogan - vagy éppen egy kis bátorításra várva - elbaktatnak a lemenő nap irányába.

Hanga Zoltán, a Budapesti Állatkert szóvívője elmondta, hogy a sün védett állat, így fontos minél több legyengült, fiatal állatot megmenteni a téli hidegtől. A sünök téli álmot alszanak, azonban amelyiknek nincs elég tartaléka, könnyen a hideg áldozata lehet. Az idei télen az állatkertben ápolt sünök létszáma harminc körül volt. Ezeket a Börzsöny egyik tisztásán, néhány méter különbséggel engedték el a szakemberek.

Fontos tudni azt is, hogy a korábbi gyakorlattal szemben idén a Budapesti Állatkert nem veszi át a húsvétra kapott, majd megunt nyulakat - az Állatkert dolgozói kérnek mindenkit, hogy jól gondolja meg, ha egy tapsifülest szeretne vásárolni.

Még több sünös fotó itt.

fotó sün

Cukifaktor: (4/5)
Szerintetek: (4,9/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása