Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Ebben a pillanatban kelt ki a tojásból a teknős

2009. március 31. 13:21, mvmv komment

A Szegedi Vadasparkban először kelt a sarkantyús teknős, amely a kontinensek legnagyobb termetű szárazföldi teknőse (nála csak a tengeri és néhány kisebb szigeten élő fajok nagyobbak). A pici a keltetőben töltött 101 nap után tört utat a tojásból, jelenleg is a vadasparki hüllőovi lakója. Remélhetően több kisteknős is fogja követni a kelésben, amelynek időtartama változó, akár 200 napnál több is lehet, írja a vadaspark hírlevele.

A sarkantyús teknősök között nem ritkák a 70 kg tömegű egyedek, sőt, ritkán a mázsás súlyt is elérhetik. A teknősfióka apja, Ernő a Vadaspark egyik nagy kedvence, amelynek súlyát 60-70 kg körülire saccoljuk – nem egyszer kellett már megemelnie a gondozóinak. A lerakott tojásokat azon nyomban kivesszük a teknősöktől, és biztos meleg, védett keltetőbe tesszük.

fotó állatkert kölyök teknős

Cukifaktor: (3/5)
Szerintetek: (4,8/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása