Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Tüskés cukiság, azaz egy sünbébi megmentése

2009. október 05. 09:20, ge komment

Gombóc Sekli nevelőszüleitől kaptuk a lenti sztorit és a fotókat a megmentett sünbébiről.

"Másfél hete egy este keresett meg minket Tamás azzal, hogy "mi a teendő egy talált pici sünivel? Mászkál meg minden, de pici, kb tenyér méret, elengedtem de órák múlva is csak ott tekergett mindenfele falnak neki stb, meg éles hangon vijjogott, és inkább behoztam. mivel etessem igy piciként..?" Legjobb tudásunk szerint válaszoltunk, Tamás megpróbált mindent, inni enni adott neki, keresett többféle táplálékot neki a sűrű munkanapjai mellett is, de nem evett semmit. Adott neki egy pulcsit amibe rögtön be is bújt és csak csipogott. Másnap felajánlotta, hogy elhozza nekünk, mert aggódik érte, de nem tud vele lenni napközben.

Gabrika: Rozi süni etetése

Harmadnap, pont egy hete hosszú utazás után megérkezett Pestre, találkoztunk és nagy örömmel fogadtuk el tőle, tele izgalommal és aggódással. Sejtettük, hogy nagyon pici lehet még, s így magától nem tud még enni, tehát tápszerrel előkészülve rögtön etetni kezdtük fecskendővel. Szerettük volna bepótolni minden elmaradt táplálékot, de ennyi éhezés után nem mertünk egyszerre rögtön sokat adni, inkább 1-2 óránként 1-1 ml tápoldatot. Estére már elevenen vacsorázott és jól lakottan nagyot aludt. Másnap 2-3 óránként etettük, de még lefetyelni magától nem tud, a fecskendő maradt az élelem forrása.

Gabrika: Rozi süni

Megpróbáltuk megállapítani a korát, a szemei már teljesen kinyíltak, két kis foga már kijött, de még csak olyan tejfog szerű. A szőre és a tüskéi színe alapján is legalább már 3 hetes. Lemértük a tömegét, alig 60g pedig ebben a korban kb. a kétszerese kellene már lennie.
Mindvégig meleg helyiségekben tartjuk, de még így is annyira ragaszkodott SüniMamához, hogy mikor leraktuk az új otthonába, egy ideiglenesen kialakított terráriumba, kis házikóval, csak járkált és édesen csipogott, ígyaztán mindig SüniMama ölében, kezében nyugodott csak meg.  Éjjel pedig együtt aludtak el.
Gabrika: Rozi süni és SüniMama elalvás után
Mostanra már a tápszertől megerősödött, felhízott már kb. 80g-ra, lelkesen szaladgál, bár még nem nyílegyenes a járása, a lendülete már lehengerlő. Fotókat láthattok róla itt. Sőt egyik képe már látható a WPP09 CivilExpo kiállításon nyomtatásban is.
Nagyon szépen köszönjük Tamásnak a gondoskodását és a pici süni utaztatását, ígérjük szeretettel és legjobb tudásunk szerint neveljük fel e pici sünit addig, míg vissza nem térthet igazi otthonába tavasszal, a természet végtelen szépségeihez és ezernyi kalandhoz.
Tamásnak üzenjük, bármikor várjuk szeretettel mindhárman!"

fotó sün

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (4,5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása