Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Lisztmajommal búcsúztatjuk 2009-et!

2009. december 31. 06:50, mvmv komment

Az idahói Boise állatkertben született a képeken látható gyapjas tamarin vagy más néven lisztmajom (Saguinus oedipus) november elején.

A faj felnőtt egyedei is rendkívül kicsik, nagyjából fél kilósak és trópusi erőkben élnek átlagosan 13-16 évig.

Ma már csak észak-Kolumbiában élnek vadon, ahol apró rovarokat, gyümölcsöt, magokat, nektárt, tojást és pókokat esznek. A lisztmajom közösségben él, rendszerint 3-9 egyed lakik egymáshoz közel, akik nem szükségképpen rokonok. A legaktívabbak napfelkelte és naplemente idején, olyankor karmocskáikkal kapaszkodva közlekednek egyik fáról a másikra.

(A képeket a ZooBornsnak köszönjük.)

fotó állatkert majom kölyök

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (4,2/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása