Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Ronda is, szőrös is, dögevő is, de cuki

2010. január 08. 14:03, mvmv komment

Egy marabu a Schönbrunni Állatkert idei első újszülöttje, Újév napján bújt ki a tojásból. A látogatók még nem láthatják a kicsit, amelyről egyelőre nem tudni, hogy hím vagy tojó. A madarat a szülők közösen gondozzák, előre megemésztett, felöklendezett hal-, madárfióka- és egérdarabokkal táplálják.

A marabuk Afrikának a Szaharától délre eső területein élnek, fogságban ritkán szaporodnak. Dögevők, akárcsak a keselyűk. Erős csőrükkel könnyedén felnyitják a nagyobb állatok tetemét is. Fejük és nyakuk kopasz, hogy evés után könnyebben megszabaduljanak a rájuk ragadt vértől és húscafatoktól. Az akár három métert is elérő szárnyfesztávolságukkal impozáns látványt mutatnak, amikor a magasban vitorláznak. Tollaikat nemcsak a divatiparban hasznosítják, hanem belőlük készül a rendőrségi helyszínelők ecsetje is, amellyel a koromport viszik fel a felületekre az ujjlenyomatok láthatóvá tételéhez. (fotók: Daniel Zupanc és Norbert Potensky)

fotó állatkert madár kölyök

Cukifaktor: (2/5)
Szerintetek: (2,9/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása