Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Nem szabad elefántot etetni Thaiföldön

2010. július 13. 11:17, mvmv komment

Aki Bangkokban elefántot etet, komoly büntetésre számíthat egy nemrég bevezetett új szabályozás értelmében. A thaiföldi hatóságok bejelentése szerint akit rajtakapnak azon, hogy banánnal vagy cukornáddal eteti a tulajdonosa által koldulásra használt elefántokat, az akár 320 dolláros (hozzávetőleg 70 000 forintos) bírságra is számíthat. Az ázsiai országban mintegy 2400 háziasított elefánt van. Mivel mostanában már egyre kevesebb "munkájuk akad" a vastagbőrűnek a fakitermelésben (a facipelés az elefántok hagyományos tevékenysége), tulajdonosaik gyakran kéregetésre használják őket a nagyobb, turisták által is látogatott városokban.

Az újonnan kibocsátott rendelet célja, hogy megakadályozzák a városokban a szemetelést, illetve hogy megvédjék a lakók tulajdonát és életét - közölte Manit Techa-apichoke, a városi törvényhozás magas rangú munkatársa. Már többször előfordult ugyanis, hogy a megtermett állatok emberekre támadtak. Korábban csak az ormányost kísérő elefántvezetőket és társaikat büntették meg azért, ha a főváros területén pénzszerzés céljából "állomásoztak", míg a jószágokat etető turisták, akik szórakozásukért átlagosan fél dollárt fizettek, megúszták a bírságot. Manit elmondta, hogy míg az utóbbi négy hónapban 30 elefántot fogtak be a hatóságok Bangkok utcáin, addig az új rendelet július 1-jei életbe lépése óta még egyet sem.

Az elefántvezetők azonban igyekeznek kiskaput találni: közülük sokan már bébielefántot alkalmaznak, amely kisteherautón bármikor könnyedén eltüntethető a hatóságok szeme elől, illetve gyorsan átszállítható másik helyre. Felfigyeltek arra is, hogy az állattartók most már többnyire a külvárosokban ütik fel a tanyájukat, nem pedig a központban, mint korábban. (szöveg: MTI, fotó: Northfoto)

fotó hír elefánt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása