Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Menyasszony érkezett Nepálhoz, az indiai orrszarvúhoz

2010. szeptember 13. 11:25, erykah komment

 

"Az Európai Fajmegőrzési Program keretében érkezett 2,5 éves Jázmin névre hallgató rinocérosz hölgy a belgiumi Antwerpen állatkertjéből került hozzánk.

Európa állatkertjeiben összesen ötvenkét egyed él ebből a veszélyeztetett fajból, s tenyészpár Magyarországon még sosem volt, így a már öt éve nálunk élő hím rinocérosz és a három év múlva tenyészkorba érő nőstény kapcsolatából első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy indiai orrszarvú születhessen hazánkban.

Az indiai orrszarvú, a Földön élő öt orrszarvúfaj egyike. Latin neve elárulja (Rhinoceros unicornis) hogy egyetlen tülke van, melyet a hím és a nőstény egyaránt visel.

Az indiai orrszarvú a legnagyobb termetű ázsiai orrszarvúfaj. Testhossza 3-3,8 méter, marmagassága 1,7-2,0 méter. Testtömege 1.800-2.700 kg lehet. A 2-5 centiméter vastag, barnásszürke bőre gazdagon redőzött, melynek hatására megjelenése a középkori lovagok páncélzatára emlékeztet - ezért nevezik a fajt páncélos orrszarvúnak is." 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

 

 

fotó állatkert orrszarvú

Cukifaktor: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása