Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Rusty harmadik hete - lassan jön a kamaszkor

2010. szeptember 28. 11:51, Hargita Nándor komment

Szerencsére ez a hét sem múlt el események nélkül - így itt következő epizódja a Rustynaplónak, amelyből megtudhatjátok, hogy hogyan hányta le a macska az új függönyt!

Szó volt múlt héten a megfázásról - végül úgy döntöttük, elvisszük őt dokihoz (egész pontosan Fruzsi úgy döntött, hogy elviszem Rustyt dokihoz, de ez részletkérdés...).

darthwalk: Rusty-9-4

Dokiék rendesek voltak, megint megcsodálta a kisállatot mindenki - érdekes módon Rustynak nincsenek még különösebb ellenérzései a hordozókosarával kapcsolatban, simán bemászott, így az indulással nem voltak gondok. A doki asszisztense ehhez annyit tett hozzá, hogy ha később lesznek is gondok, az állatorvosnál örömmel szállnak majd be, csak jussanak haza ^^.

Kapott antibiotikumot egy hirtelen szuri formájában, egész gyorsan megnyugodott utána (és a függönyt sem ezért hányta le :) De ne szaladjunk annyira előre.

Mivel hat hetes volt a múlt héten, ismét ritkítottunk az infralámpázáson és elkezdtük a konzervtápozást a száraztáp és a cumi mellé. Persze az állat nincs tisztában azzal, hogy akár három fogásos ebédje is lehetne, ugyanúgy vernyog a cumiért (elképesztő hangja van). Szerencsére a konzervre is ráveti magát mostmár, talán megszokja hogy Az Az Étel. Az egyetlen bánatom hogy a száraztápot méltatlanul hanyagolja.

darthwalk: Rusty-2-7

Én egész hétvégén bringáztam, úgyhogy meglepetésem érthető, hogy Fruzsi azzal fogadott: a macska lehányta a függönyt. A függöny nálunk másfél méter magasan van - egy pillanatra elképzeltem a ciccát ahogy nekifut öklendezés közben a kanapéról és lassított felvételben odarakja a felesleges mutrát a függönyre, majd landol a parkettán és elkacsázik a fészke felé enni.

Nyilván nem így történt. A függönyt le kellett venni, hogy a karnis erősebb csavarokat kaphasson, és a kanapéra fektetett függönyt hányta le a kis vörös ördög kedvesen.

A másik érdekes történés, hogy végre felfedezte a labdát (lásd még múlt heti videó), lassan jobban cselezi le saját magát mint a brazilok a seychelle szigetek öregfiúk válogatottját - sajnos a macska közel fénysebességgel mozog, így elég nehéz fotózni.

darthwalk: Rusty-4-6

A másik népszerű játék az úgynevezett kurválkodás, amikor Rusty háton fekszik és a kezemet próbálja pofozgatni, illetve megharapni. Még nem harap erősen, úgyhogy hagyom is.

Fegyelmezés

Egyre nagyobb gondot okoz a fegyelmezés, ahogy kamaszodik/kanászodik el, úgy kellene egyre jobban, falat kenyérként, egy jó fegyelmező eszköz. Már-már azt hittem sikerrel járok, amikor a fürdőszobából néhány csepp vízzel sikerült kitiltani - de a víz sem csodaszer. Hogy mennyire nem az, arra tegnap derült fény, mikor kedvenc paprikás pulykasonkás - gouda sajtos szendvicsemet vacsoráltam (diós vajkrémmel), mikor odajön a macska és elkezdi leenni a tányérról a mindent. Nosza fogtam a literes viráglocsoló-spriccelőt és durr, odaspréztem egy adagot.

Semmi. Zabál tovább.

Kapott még egyet. Füle botját se.

A végén a macska egyik oldala, a nadrágom, a kanapé meg a padló is tiszta víz volt, kapott oldalról, hátulról, felülről, alulról - de a szendvics csak fogyott. Mi lehet a megoldás? Ti mivel nevelitek a macskátok?

 

cica macska cicanapló rusty macskanapló rustynapló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása