Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Orrszarvú leguán a Nyíregyházi Állatparkban!

2011. március 01. 14:47, erykah komment

"A természetben, kizárólag a karibi térségben, Hispanola szigetén (Haiti, Dominikai Köztársaság) élő különleges megjelenésű fajjal gazdagodott, a Sóstó Zoo gyűjteménye. A jelenleg egyedül élő állat a hollandiai Emmen állatkertjéből érkezett. Hamarosan megérkezik a számára megfelelő nőstény is. Bár fogságban nehezen szaporodnak, terveink között szerepel a faj tenyésztése.

 

Nevét az orrcsúcson található három szarvszerű kinövésről kapta. Olivazöld rejtő színének köszönhetően könnyen elbújik a sziklás, bozótos élőhelyén a ragadozók elől. Egyike a legnagyobbra növő leguánoknak. Tápláléka főként növényi eredetű, de alkalmanként ízeltlábúak is szerepelnek étlapján. A hím egyedek agresszív módon védik a territóriumukat. A nőstények, a maguk ásta üregbe, rakják tojásaikat melyekből egy félév múlva kelnek ki az utódok.

Tudta?

Az orrszarvú leguánok egyedszámának csökkenéséhez nagymértékben hozzájárult húsukért való vadászat. Ma már szigorú védelem alatt állnak" - olvashatjuk a Nyíregyházi Állatpark hírlevelében

 

fotó állatkert leguán

Cukifaktor: (4/5)
Szerintetek: (4,5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása