Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Elpusztult Bimba, az állatkert jegesmedvéje

2011. május 04. 11:37, erykah komment

"Budapest - Májdaganat miatt elpusztult Bimba (†23) a Fővárosi Állat- és Növénykert nőstény jegesmedvéje. A macilány alig egy hónapja érkezett Olaszországból, hogy az itteni hím, Vitus (20) párja legyen.

A gondozók reményei szerint a két fiatal állat frigyéből végre jegesmedve-bocsok születtek volna Budapesten. Ám alig pár nappal azután, hogy a két jegesmedvét összeengedték, a nász tragikus véget ért, mert az arát elragadta a szörnyű kór.

- Hétfő délután már furcsán viselkedett Bimba, de ilyen komoly problémára senki sem gyanakodott - mondta el a Blikknek Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője. - A beteg jószág kedd reggelre el is pusztult.

Tetemét titokban szállíttattuk el az állatkertből, mondhatni kegyeleti okból, mert semmiképpen nem akartuk, hogy az élettelen jegesmedvénkről fotók készüljenek - tette hozzá.

Az első vizsgálatok szerint Bimba máját egy daganat támadta meg, azaz az állat nagy valószínűséggel rákban pusztult el. A jegesmedve korábbi lakóhelyén nem tudtak az állat betegségéről, mint ahogy a budapesti park állatorvosai sem sejthették, hogy a mackót halálos kór emészti" - írja a Blikk.hu

Forrás és még több fotó Bimbáról: Blikk.hu

fotó állatkert jegesmedve

Cukifaktor: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása