Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Apró művészet

2013. február 20. 13:50, CukiságBlog komment

Apro-muveszek_medium_1.jpg

Észak és Kelet- Ausztrália homokos partjain különös rajzok keleteznek, mikor beköszönt az apály. Ezek a művészien elrendezett homok-golyók olyanok, akár a gondosan kitalált alkotások, azonban az igazság más. Egy apró, 12 mm-es homokozó rák, más nevén a Scopimera Inflata készíti el ezeket a „rajzokat” mintegy 2-3 órás kemény munkával.

flat,550x550,075,f.jpg

Mikor megérkezik az apály, akkor a kis művész előbújik a homokban lévő odújából és a víz által partra sodort dolgok között elkezd szerves törmelék után kutatni. A táplálkozás során a felesleges homokból golyót formál, melyet először a fején tárol, majd miután már olyan nagy, hogy nem lát tőle, félrelöki azt. Ezzel igen feltűnő emlékeztetőt is hagy magának, nehogy kétszer ugyanazon homokrészen keressen táplálékot.

A művész munka közben:

Általában a művészek igyekeznek valami maradandó dolgot alkotni, ám ez nem mondható egy örök dolognak. A dagály érkeztével elmossa a víz ezeket a kis golyókat, azonban újabb lehetőség adódik más-más alkotások megszületésére. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása