Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Fehér tigriskölykök Pozsonyban

2013. február 22. 10:31, CukiságBlog komment

Pár napja mutattunk Nektek egy videót vadonban született kis tigriskölykökről, hogyan ismerkednek a világgal, esnek-kelnek anyjuk vigyázó szemei előtt. A kisfilmet nézve rögtön eszünkbe jutott, mi lehet a még tavaly év végén, pontosan december 11.-én született kis fehér tigris-kölykökkel a pozsonyi állatkertben. 

_mg_0014_2.jpg

Három cukiság látott napvilágot karácsony előtt, kettő nőstény és egy hím. A lányok az Adisa és Asira, a fiút pedig Adzsaj névre keresztelték a gondozók. A kicsik megkapták már az oltásukat és mikrocsippel is rendelkeznek. Február elején mutatták meg őket a nyilvánosságnak és most már a kicsik is anyjukkal futkároznak a kifutón, így a nagyközönség is láthatja őket. 

_mg_0087.jpg

A fehér tigris nem albínó, és nem is szibériai tigris, a természetben igen ritkán fordul elő, mivel feltűnő színe miatt a fehér egyedek túlélési képessége kisebb, mint normál színezetű fajtársainak. Kék szemük és rózsaszín orruk van, bundájuk krémesen fehér, amit csokoládészínű csíkok tarkítanak. Bundájuk ritkább, mint a szibériai tigrisé, a homokszín erőteljesebb, a csíkok sötétebbek. A színüket egy velük született szokatlan génnek köszönhetik. A kutatók találkoztak már olyan bengáli tigrissel is, melyeknek bundája csak részben volt fehér.

pozsony kölykök bengáli fehér tigris

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása