Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Repül a, repül a...

2013. február 26. 10:00, CukiságBlog komment

...mókus! Általában, ha egy mókus át akar jutni egy távolabbi fára, kénytelen először lemászni a földre. Azonban a repülőmókusnak erre jobb módszere van: repülőmembránján, azaz a mellső és a hátsó végtagjai között feszülő szőrös bőrhártyán siklik a levegőben.

CSIPED_COM_50b426.jpeg

A „leszállópályához”, azaz a szomszéd fa törzséhez közeledve a mókus fékezés gyanánt felfelé fordítja testét és farkát. Landolás után felmászik a fatörzsön, hogy egy magasabb pontról ismét felszállhasson. Így szeli át az erdőt sorozatos, „sárkányrepülésekkel”.

Igazi kis superman a drága, bár lehet halálra rémülnénk, ha egy erdei séta folyamán a hátunkat nézné leszállópályának.

mókus repül

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása