Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Az állatvilág 7+1 albínó csodája

2013. február 27. 10:00, CukiságBlog komment

Sokan felkapják a fejüket arra a szóra, hogy albínó. Az állatvilágban is gyakran előfordul ez a jelenség, még a gerinctelenek között is, legyen az rák vagy akár medúza. Összeszedtünk Nektek 7+1 nagyon különleges állatot, valamelyik cuki, de a legtöbb kifejezetten szép.

Albínó páva

Nem mindennapi jelenség, csodálatos látványt nyújt ez a hím páva a kiterített dísztollaival. Nem csak a párzásra invitált tojókat kápráztatja el, hanem minden élőlényt a környezetében.

6_original.jpg

Albínó gorilla

Hópehely volt az egyetlen albínó gorilla, aki fogságban nevelkedett és hunyt el 2003-ban a barcelonai állatkertben. A vadonban általában a gorillák körülbelül 25 évig élnek, hópehely 40 évvel örvendeztette meg gondozóit.

015.jpg

Albínó delfinek

Nagyon ritka jelenség, 1994 óta 3-at láttak ficánkolni a Mexikói-öbölben. A legutóbbi a képen is látható Pinky, a palackorrú delfin.

5_original.jpg

Albínó zebra

A zebráknál az albinizmus annyiban mutatkozik meg, hogy halványabb a fekete-fehér csík átmenete.

white-zebra.jpg

Albínó kenguru

Ez a fajta nagyon ritka, a világ állatkertjei versengenek értük. Javarészt ausztrál állatkertekben tekinthetőek meg, de például a szegedi Vadasparkban is született egy példány.

9866175593.jpg

Albínó vidraikrek

Egy angol állatközpontban látott napvilágot a képen látható két kis hamvas vidrakölyök a gondozók nagy örömére. Szőrük színétől eltekintve teljesen átlagos vidrakölykök, kicsattannak az egészségtől, és testvéreikkel egyetemben roppant energikusak.

6298834861.jpg

Albínó koala

Onya egy igazi sztár, ugyanis ő volt az első fogságban született albínó koala. 1997-ben jött világra az USA-ban, konkrétabban a San Diegói Állatkertben. Élete első hat hónapját anyja erszényében töltötte, így volt nagy csodálkozás, mikor előbukkant, és kiderült, hogy fehér.

5796399141.jpg

A hófehér páncélos lovag

Egyszerűen gyönyörű ez a hófehér egyed. A teknősöknél különösen nagy a halandóság a frissen világra jött állatok között, cserébe viszont sokáig élnek. Ezért számít nagyon nagy ritkaságnak ez az egyed, hiszen egy újszülött fehér teki még feltűnőbb, mint a társai.

5555127682.jpg

kenguru teknős albínó delfin vidra páva gorilla koala zebra

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása