Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

2012 sztárjai - 1. rész

2013. március 01. 12:06, CukiságBlog komment

A tavalyi év sok kis ritka csöppséggel örvendeztetett meg minket a világ állatkertjeiben, ezeket szedjük össze most Nektek az elkövetkezendő posztokban. Cukisági sorrendet nehéz felállítani, így nem e szerint mutatjuk be őket.

A nyár egyik legnagyobb szenzációjának számítottak a csehországi Liberec állatkertben született hamvas tigriskölykök, ráadásul hármasiker formációban láttak napvilágot.

51.jpg

A fehér példányok nagyon ritkák, ezért is nagy szenzáció, hogy rögtön 3 kis csöppség is napvilágot látott, 10.000 bengáli tigrisből csak 1 születik fekete-fehér csíkokkal és rózsaszín orral. Nem csoda hát, hogy mikor a hármasikrek megszülettek, az egész világ rögtön beléjük szeretett.

bengaliharmasikrek1.jpg

Születésükkor a két hím súlya 6,8 kilogramm volt, a nőstényé pedig 6,4 kilogramm körül mozgott. Már akkor is nagyobbak voltak, mint egy átlagos házimacska, nemhogy mostanra. A felnőtt hím példányok akár a 227 kilogrammot is elérhetik, míg a nőstények súlya átlagosan 127-168 kilogramm.

csehország liberec kölykök bengáli fehér tigris

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása