Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

2012 sztárjai - 3. rész

2013. március 05. 10:36, CukiságBlog komment

Sorozatunk mai részében kettő cukiságot is bemutatunk Nektek, mivel egy ugyan azon állatkertben láttak napvilágot a tavalyi év őszén. A Pittsburghi állatkert gondozóinak akadt munka bőven, hiszen egy ritka fekete rinocéroszbébi és egy kaliforniai oroszlánfóka is közel ugyan akkor bújt ki anyukája hasából. 

6a010535647bf3970b017744b90e12970d-500wi.jpg

A kis rinocéroszt már nagyon várták a dolgozók, hiszen mint egy éve fáradoztak az állatkert két fekete orrszarvújának pároztatásán, s bár munkájukat végül siker koronázta, a folyamat meglehetősen hosszadalmas volt. A másik igazán nagy öröm, hogy a világra jött kis csöppség nőstény, aminek nagy jelentősége van, hiszen a rinocérosz a kritikusan veszélyeztetett fajok közé tartozik. 

A másik bébi egy igazi attrakció volt már születésekor is, imádta a közönség a kis játékos fókabébit. Anyukája a 6 éves Callie most lett először anya, mégis remekül látja el teendőit, így a gondozók nem is avatkoznak be a nevelésbe. Védelmezi újszülöttjét, a dolgozókra hangosan morog, mikor úgy látja, hogy túl közel mennek kicsinyéhez, még a kifutón lévő társai is megtartják a tisztes távolságot tőlük.

6a010535647bf3970b01676759c844970b-500wi.jpg

A kicsik egyébként már születésükkor is meglepően önállóak és életképesek. Szemük nyitva van, anyjukkal tudnak kommunikálni és kis idő múlva már csúszni, menni és mosakodni is tudnak. Meglepő azonban, hogy úszni, ami alapvető része életüknek csak hetek múlva tudnak.

Forrás: www.zooborns.com

újszülött állatkert pittsburgh rinocérosz oroszlán fóka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása