Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Egy bálna, aki állandóan mosolyog

2013. március 07. 13:27, CukiságBlog komment

Folytatjuk sorozatunkat, egy újabb tavaly született különleges állatot mutatunk be Nektek. A Beluga bálnaborjú, másik nevén fehér delfin a chicagói Shedd Akváriumban jött a világra, nem is akármilyen méretekkel. A dolgozók 68 kg súlyúra és 1,4 méter hosszúságúra becsülték, mégis csöppségnek tűnt anyja mellett. A felnőtt példányok ugyanis elérhetik az 1497 kg súlyt és akár az 5,5 méter hosszúságot.

31.jpg

Az állatot nagyon szociális lénynek tartják egyébként, kíváncsi szemekkel kacérkodik a látogatókkal és olykor még fütyülnek is, ezért a "tenger kanárijának" is szokták nevezni. Szája olyan, mintha állandóan mosolyognának,  nem csoda hát, ha ezek a kedves lények nagy népszerűségnek örvendenek az akváriumban. Ha mindez nem lenne elég, különböző hangok egész skáláját képesek kiadni a rikoltástól a trillázáson és a ciripelésen át egészen az akváriumukat tisztító búvárok Darth-Vadert idéző ziháló lélegzéséig. 

Ez a bálna például elismerően bólogat, hiszen tetszik neki amit hall. :)

Az augusztusban született borjú egyébként már együtt játszik anyjával és a gondozókkal, sok mindenre betaníthatóak, akár egy palackorrú delfin.

2013-03-07_1315.png

2013-03-07_1316.png

2013-03-07_1314.png

chicago fehér delfin beluga bálna shedd akvárium

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása