Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Fóka-móka Szegeden

2013. március 26. 11:45, CukiságBlog komment

Fókabemutatót adtak át szombaton a Szegedi Vadasparkban, az érdeklődők üvegfalú medencében figyelhetik meg a tengeri emlősök viselkedését.

foka_les.jpg

A bemutató helyszínén jelenleg két borjúfókát csodálhatunk meg, egy nőstény és egy hím érkezett a Vadasparkba, egyikük sincs még egyesztendős. A közeli jövőben még két nőstény is érkezik Németországból, az állatkert gondozóinak nem titkolt vágyuk, hogy utódokat köszönthessenek a Tisza-parti városban.

A fiatal borjúfókák jelenleg 80-90 kilogramm körül mozognak, a kifejlett egyedek tömege elérheti a 170 kilogrammot, hosszuk pedig a két métert. 

A fókák számára egy 160 négyzetméteres, 2 méter mély medence épült, amelyben édesvíz található, emellett pedig egy kisebb, sósvizes medence. A látogatók ezt körbesétálva megismerhetik az Északi-tengert és azokat a környezeti problémákat, amik fenyegetik az élőhelyet, illetve azt is megtudhatják, mit tehetnek itthon azért, hogy ezek mérséklődjenek. 

foka_szeged1_mti_kelemen_130323.jpg

fokaFulopTimea.jpg

foka_es_a_media.jpg

szeged fóka vadaspark borjúfóka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása