Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Megvan a nevük a kisoroszlánoknak

2013. április 18. 11:15, CukiságBlog komment

Eljött az idő, hogy a nemrégiben született kisoroszlánok átessenek az első vizsgálatokon. Megállapították nemüket, két lány és két fiú, és így már nevet is kaphattak, mégpedig egy különleges esemény keretében.

2013-04-18_1110.png

A ritka indiai oroszlánkölyköknek a Macskák egykori és mai sztárjai választottak neveket. A cukiságok még február 15.-én születtek, de a névadásra csak most kerülhetett sor, mivel nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani nemüket. Ehhez ugyanis kézbe kell venni őket, megvizsgálni, és ez az anyuka mellett elég veszélyes mutatvány lenne. Viszont a picik már két hónaposak, így elérkezett az idő a védőoltások beadásának is, így fél órára elválasztották anyjuktól a négy szőrmókot. 

A névválasztásban Haumann Péter, Oroszlán Szonja, Sári Éva és Puskás Péter segédkezett. Az állatkerti szokásokat követve a nevek mindegyike indiai eredetű, hiszen indiai oroszlánokról van szó, és mindegyik név „s” vagy „sz” betűvel kezdődik, utalva az anyaállat, Shirwane nevének kezdőbetűjére.

1_3.png

Oroszlán Szonja az egyik nősténynek a Surina, azaz az Istennő nevet adta, Sári Éva pedig a másik kislányt Salimának nevezte el, ami boldogságot jelent. Haumann Péter a Sinha, vagyis a hős névvel ajándékozta meg az egyik hímet, Puskás Péter pedig a Sachin nevet választotta, aminek jelentése: a lényeg. Így mindegyik cicus igazán passzoló nevet kapott. 

A vizsgálatok során a mérleg is előkerült, a négy kicsi közül három 7,5 kg-osnak, a Sachin nevű hím egy kicsit nehezebbnek, majdnem 8 kg-osnak bizonyult.

Még több kép a vizsgálatokról és a névadásról ITT

Forrás:www.zoobudapest.com

kölyök Fővárosi Állat- és Növénykert ororszlán nevet kaptak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása