Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Rajan, a búvárkodó elefánt

2013. április 19. 09:39, CukiságBlog komment

Szeretjük az elefántokat, na jó, rajongunk értük, szerintünk csodálatos élőlények. És nem hiába vagyunk Ashába, a budapesti kiselefántba is szerelmesek, olyan frizurája senkinek nincs... Mai főszereplőnk is egy ormányos, nem is akármilyen, egy igazi búvár elefánt!

Az Indiához tartozó Andaman szigeteken él Rajan, az elefánt, aki napi rendszerességgel beleveti magát az óceáni habokba. 

1_13.jpg

Az öt tonnás állat minden nap lecammog a partra és órákig képes önfeledten úszkálni a vízben. Először csak az óceánfenéken sétál, majd mikor már nem ér le a lába, és a víz is ellepi őt teljesen, kidugja ormányát és azon veszi a levegőt. Így akár másfél percig is képes a víz alatt lubickolni.

A szigeten ő az utolsó háziasított úszó elefánt, igen erre tanították be, azaz pontosabban teherhordó elefántként szolgált, aki a szigetek között vízben úszva cipelte a terhet. Mivel ezt a fajta használatát az ormányosoknak 2002-ben betiltotta az indiai kormány, ezért közel 200 társát visszaküldték a kontinensre, Rajant azonban megtartotta gazdája, hiszen annyira a szívéhez nőtt. Évekkel később, mikor már anyagilag nem tudta fedezni az elefánt tartását, akkor úgy döntött elfogadja az érte kínált 40.000 dolláros ajánlatot, és eladja az állatot.

A hírt hallván a helyiek és az állatvédők összefogtak, hogy Rajan a szigeten maradhasson és gyűjtést szerveztek, aminek eredménye 70.000 dollár lett, így a nagyra nőtt kedvenc azóta is a szigeten él.

Mára már 59 éves, de a hobbijával nem hagyott fel, minden nap hatalmas pancsolást csap a róla Elefánt-öbölnek elnevezett partszakaszon. Turistáknak is van szerencséjük vele úszni, az biztos, hogy ez egy életre szóló élmény lehet!

1_14.jpg

2_10.jpg

3_8.jpg

4_7.jpg

5_3.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása