Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Kicsi maki született!

2013. május 02. 11:23, CukiságBlog komment

Már a nevük is mosolyt csal az ember arcára, hiszen olyan vidám név ez, sőt aki látta a Madagaszkár című animációs filmet, biztosan emlékszik Julien király mókás karakterére, ahogy táncol a fák között. 

katta003_foto_Bagosi_Zoltan.JPG

Körülbelül egy hete makibébivel gazdagodott a Fővárosi Állat- és Növénykert gyűrűsfarkú maki állománya. A pici megtekintéséhez azonban nagy szerencse vagy türelem szükséges, hiszen folyamatosan anyján csimpaszkodik, ő pedig gondoson ügyel a biztonságára. Gumus, a kilencéves anyuka tapasztalt szülőnek számít, így biztosan minden rendben lesz a kicsi fejlődésével. 

Budapesten egyébként rendszeresen születnek kis makik, minden évben születik legalább egy, de olykor három is. A most világra jött picivel együtt, összesen 13 maki él az Állatkertbe, két táborra osztva. Az egyik csapat a Madagaszkár ház belső csarnokát vehette birtokba, a másik tábor pedig, ahol a kicsi is megtalálható, a ház melletti tágas kifutóban kapott helyet. A látogatók mindkét helyszínen bemehetnek a makik közé.

kölyök született gyűrűsfarkú maki Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása