Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Mókusmajom született a prágai Állatkertben

2013. június 04. 13:44, CukiságBlog komment

Nagy a fennforgás a prágai Állatkertben, ugyanis az árvíz miatt a park alsó részét már vasárnap evakuálni kellett. A tigriseket, oroszlánokat, gorillákat és még sok más állatot is biztonságosabb helyre kellett szállítani. A majmok jelenleg a ketrecükhöz épített, úgynevezett árvízellenes bástyában tanyáznak, etetésükhöz csónakon járnak a  gondozóik. A 2002-es esetből tanulva, elköltöztették a fókákat is, ugyanis 11 éve Gaston, a híressé vált fóka megszökött. Gaston az akkori nagy árvíz idején a Moldvába került, és mintegy 200 kilométert úszva egészen Drezdáig jutott el, ahol sikerült elfogni. A piszkos vízben kimerült állatot, amelynek néhány napos küzdelmét az árral szinte élőben követték az emberek, sajnos nem sikerült megmenteni.

A mentési munkálatok mellett akad egy jó hír is, ugyanis mókusmajom született hétfő este az Állatkertben. A névválasztáson nem kellett sokat gondolkodni, a helyzetre tekintettel az "Úszó" nevet kapta a csöppség. A mókusmajmok kis méretű állatok és mozgékonyságuk, játékosságuk miatt nagy kedvence a látogatóknak. 

1_6.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása