Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Egyet vártak, kettőt kaptak

2013. június 18. 10:31, CukiságBlog komment

Angie, a fókalány, március végén érkezett a Szegedi Vadasparkba, és mára már kiderült, nem egyedül jött. A gondozók már akkor sejtették, hogy az 5 éves hölgyemény állapotos lehet, azonban ezt 100 százalékosan csak a hétvégén tudták megállapítani.

1_11.jpg

A hétvégén a Fővárosi Állatkert főállatorvosa, Dr. Sós Endre látogatott le Szegedre, hogy egy ultrahangos vizsgálattal megállapítsák a vemhességet. “Ez egy bonyolult beavatkozás volt, mert nem altattuk és nem fogtuk le az állatot. Étellel csalogattuk ki a partra, ahol menet közben kellett elvégezni a vizsgálatokat. Mivel a borjúfóka egy fokozottan stresszes állat, így még arra is külön kellett figyelni, nehogy valamilyen baja essen” – árulta el az igazgató a SzegedCafénak

Egy borjúfóka vemhessége nagyjából fél év, így heteken belül megszülethet a Szegedi Vadaspark új sztárja, a kis fókabébi. A születés pontos időpontja nem ismert, így állatorvos nem lesz a Vadasparkban, de komplikáció esetén gyorsan értesíthető. A gondozók nagyon várják az új jövevényt, folyamatos a konzultáció az olyan állatkertekkel, ahol korábban már született fókabébi, hogy a legmegfelelőbb körülményeket tudják a kicsinek biztosítani. 

3_5.jpg

3_6.jpg

Forrás: szegedcafe.hu

fóka született fókabébi Szegedi Vadaspark

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása