Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Együtt vannak az oroszlánok

2013. június 24. 11:36, CukiságBlog komment

Az év eleje a Fővárosi Állat- és Növénykertben igazi babyboom volt, hiszen sorra láttak napvilágot a cukibbnál cukibb kis jövevények. Az indiai oroszlánok háza táján ráadásul kétszer is örülhettünk, hiszen februárban, majd áprilisban is "kiscicák" születtek. 

1_14.jpg

Aki manapság ellátogat az Állatkertbe, a tíz indiai oroszlánt már együtt láthatja az India házhoz tartozó oroszlánkifutóban, ugyanis az összeszoktatás befejeződött, pár nézeteltérést leszámítva remekül megtűrik egymást az állatok. 

A három felnőtt állat eddig is együtt élt, azonban a nőstényeket az ellés előtt elválasztották egymástól, így egy ideig Shirwane a négy kölykével és Kankai a három kölykével is külön kifutóba kerültek. Az összeszoktatás első lépcsőjén Shirwane és kölykei lettek összeengedve az apaállattal, majd mivel Kankai kölykei két hónappal fiatalabbak, így rájuk csak most kerülhetett sor. Az anyukák eleinte pofozkodtak egymással, de rövid időn belül megszokták a másikat és a kifutó két csücskét birtokba is vették. Basil, az apuka pedig meglepően türelmesen fogadta a kölyköket, és szó nélkül hagyta, hogy csimpaszkodjanak rajta és cibálják fülét-farkát a kicsik. 

2_11.jpg

3_7.jpg

4_3.jpg

Az indiai oroszlánok fokozottan védett fajtának számítanak, így állatkerti szaporításuk is komoly jelentőséggel bír. Jelenleg nincs még egy olyan állatkert Európában, ahol ennyi indai oroszlánkölyök, sőt általában ennyi indiai oroszlán élne. 

Ha az Állatkertben jártok mindenképp nézzétek meg a nagymacskákat, kivételes élmény ennyi kölyök oroszlánt együtt látni. 

Forrás és képek: http://www.zoobudapest.com

együtt kölyök indiai oroszlán Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása