Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A bébiteknősök célba értek

2013. július 19. 10:35, CukiságBlog komment

Rengeteg vigyázó önkéntes segítette a bébiteknősöket, hogy a hófehér homokban elérjék a tengert. Július elsején 4 óra környékén összesen 112 darab aprócska álcserepes teknősbébi (caretta caretta) indult útnak a Karibi szigeteknél, és mindnyájuk el is érte a vizet. Az önkéntesek mindenben igyekeztek segíteni a folyamatot, mikor a picik kikeltek a tojásból figyeltek arra, hogy ki ne száradjanak, a forró homokot folyamatosan vizezték. 

1_23.jpg

A teknősök csak most ilyen apróak, ugyanis felnőtt korukra akár az 1 métert is elérhetik, fejük nagy és vaskosak lesznek, állkapcsaik pedig rendkívül erősek. A trópusi, szubtrópusi tengerekben és a mérsékelt égöv melegebb vizeiben élnek. A nőstények tojásaikat áprilistól júniusig rakják le, mintegy 100 darabot, és ezekből 50 nap múlva bújnak ki az utódok.

2_18.jpg

3_15.jpg

0_7.jpg

4_7.jpg

5_6.jpg

7_5.jpg

6_5.jpg

55.jpg

Forrás: https://www.facebook.com/bonaireturtles

tenger karib tenger bébiteknős álcserepes caretta caretta karibi szigetek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása