Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

A világ legboldogabb állata

2013. augusztus 08. 12:27, CukiságBlog komment

Minden bizonnyal kiérdemli ezt a címet ez a kis quokka, aki egy kengurufajta, méghozzá egy kurtafarkú kenguru. Dél-Nyugat Ausztráliában él és rettentő barátságos, sőt egyenes irtócuki. Mosolyog, majszol, mosolyogva majszol, sőt mosolyogva alszik! Kell ennél több? 

1_40.jpg

1869-ben holland hajósok fedezték fel a fajt, először patkányfélének hitték, ezért a szigetet patkányszigetnek, vagyis Rottnest-nek nevezték el. Az 1960-as évekre számuk drasztikusan lecsökkent, mindössze néhány maradvány populációja létezett, de a 20. század utolsó évtizedeiben ismét megerősödött. Máig Nyugat-Ausztrália délnyugati vidékein, és a róla tévesen elnevezett Rottnest szigeten a leggyakoribb. 

2_30.jpg

3_24.jpg

4_22.jpg

ausztrália boldog mosolyog délnyugat rottnest quokka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása