Szükségünk van a mindennapi cukira!

Ha otthon a kisállat megint kiakasztotta a cukiságmérőt, elkezdett beszélni, vagy megint beszorult a tortadobozba, oszd meg velünk! Küldd be saját fotódat, videódat, vagy amit a weben láttál. Adj hozzá rövid leírást, és jelöld meg a forrást, ha nem a sajátod.

Friss cukikommentek

Császárbajszú hölgyek érkeztek

2014. január 07. 09:49, CukiságBlog komment

A Nyíregyházi Állatpark új fajjal gazdagodott, ráadásul nem is akármilyennel. Császárbajszú tamarinok érkeztek ugyanis az Állatkertbe, akik mókásan édesek, mindenképp érdemes megnézni őket, ha arra jártok. 

1_85.jpg

A majmocskák II. Vilmos császár tekintélyes bajsza után kapták a nevüket. 1907-ben, amikor felfedezték, még csak elejtett példányokat ismertek, s hosszú, lelógó bajuszát a preparátorok felfelé kunkorították, mivel azt feltételezték, hogy a bajusz vég felfelé áll, csakúgy mint a német császáré. A tévedésre néhány év múlva jöttek csak rá, amikor már élő példányokat is láttak, az állaton azonban rajta ragadt a császárbajszú tamarin név. 

A császárbajszú tamarinok ( Saguinus imperator) kis testű állatok, mindösszesen 25 cm hosszúak. Peru, Brazília és Bolívia erdőségeiben csoportokban élnek s főként a magasabb fákon mozognak. Kis méretük miatt ki tudnak mászni a vékonyabb ágakra is.

A három kunkori bajszú hölgyeményt már a látogatók is megtekinthetik, a Trópusi Házban leltek otthonra. Velük együtt már 4 karmosmajom faj található a parkban; a fehérarcú selyemmajom, liszt tamarin, és fehérajkú tamarin (a képeken sorban láthatjátok őket).

Forrás: Nyíregyházi Állatpark facebook oldala 

nyíregyházi állatpark tamarin császárbajszú

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása